loading...
loading...

Renungan Untuk Kita Semua...!!! Kisah Seorang Remaja Cantik Yang Suka Membuka Aurat di FacebookNya...

loading...
loading...
Kisah ini mengenai seorang hamba Allah. Dia merupakan seorang wanita yg aktif berfacebook. Dalam facebooknya mempunyai banyak koleksi foto yg tidak menutup aurat.

Selepas dia meninggal dunia, ibunya sentiasa bermimpi dia merayu kepada ibunya supaya menghapus foto-fotonya yg tidak menutup auratnya di Facebook. Malangnya tiada siapa yg mengetahui password Facebooknya.

Jadi, kemungkinan besar, rohnya tidak tenang dgn dosa auratnya yg dibiarkan begitu saja menjadi tatapan umum….

Dan ingatlah, azab untuk kita yg sengaja membiarkan aurat kita dilihat oleh lelaki bukan mahram adalah dosa yg besar dan dapat membawa ke dalam Api Neraka Allah SWT.

Cerita ini menjadi ikhtibar dan pelajaran buat kita, supaya tidak mengupload gambar kita yg tidak menutup aurat dgn sempurna, kita tak tahu bila kita akan Mati… Jadi, tolonglah kalau anda Sayangkan diri anda, Hapuslah gambar yg tidak sepatutnya.

Sebarkan suara Islam yg benar, Inilah penjajahan yg dibawa oleh Globalisasi Dajjalism. Sehingga Yang WAJIB ini kita main-mainkan dan Dosa ini kita lakukan tanpa RASA APA-APA. Ingatlah aurat laki-laki yg harus dijaga diantara lutut dan pusar sedangkan madzhab syafii ada keringanan bagi wanita yg bekerja untuk membuka wajah dan kedua telapak tangannya.Sadarlah ,
WALAU IKHLAS ATAU TIDAK YANG NAMANYA MENUTUP AURAT WAJIB DILAKUKAN,

Jika Ikhlas maka Berpahala tetapi jika tidak Ikhlas maka sekurang-kurangnya TERHINDAR DARI DOSA.

Jangan dijadikan Ikhlas sebagai Alasan untuk menghalalkan yang Haram.

Ingat ini Saham dosa kita yg ditatap oleh ribuan orang bahkan lebih dari jutaan saat yang dengan mudahnya melihat foto kita.

Apabila telah sampai masanya – baru lah Penyesalan Sudah Tidak Berguna.

Akhir kalam, semoga roh dia dicucuri rahmat Ilahi.(Ust.Reza Assegaf)

http://www.tolongsebarkan.com/2015/10/kisah-nyata-akibat-membuka-aurat-di.html
loading...
close
[click disini aja 2X]
loading...