loading...
loading...

HATI-HATI...!!! TOLONG SAMPAIKAN PADA KELUARGA DAN SAHABAT ANDA..!! "SEMAKIN LELUASA BEREDAR JUS JERUK PALSU, INI BUKTINYA...

loading...
loading...

Hati-hati semua!!, Jus Jeruk Palsu semakin byk dijual, tetapi akhirnya dihebohkan dgn terbongkarnya bahan-bahan kandungan seperti syampu palsu, pihak polis di Saraburi Thailand kembali membongkar pengedaran jus jeruk palsu...dan ini juga mungkin ada dijual di Malaysia.

Laporan daripada Bangkok Coconuts, perbuatan itu dilakukan oleh pasangan dari Vietnam yg dapat mengolah jus palsu dengan mencampurkan air, pewarna orange, serta saccarin (pemanis buatan yang manisnya 300 kali lipat dari gula).

BACA JUGA: Kristen Kecewa, ==>> Ternyata Yesus Itu Muslim.. Inilah Faktanya.. [Berikut Bukti dan Faktanya Yang Mengejutkan!!]

Di hadapan petugas, pasangan itu mempraktikkan langkah memproses jus jeruk palsu sampai dikemas dalam botol serta siap untuk di pasarkan. Pihak polis sekarang ini sudahpun menangkap pasangan tersebut untuk disoal siasat lebih lanjut. Namun masih ada penjual yang lain melakukan perbuatan tdk bertanggungjawab ini.

Berita pemrosesan jus jeruk palsu sudah pasti mesti jadi perhatian kita semua.
Ini kerana pada bulan suci ramadhan ini banyak produk makanan yang di buat oleh segelinitir peniaga yang tidak memikirkan kebersihan dengan prosedur pemprosesan yg kotor dan jijik..

Sumber: http://www.berita-harian.net/2016/06/jus-jeruk-palsu-semakin-banyak-di-jual.html

loading...
close
[click disini aja 2X]
loading...