loading...
loading...

WOW...!!! Masih Ingat Dengan Gadis 18 Tahun Yang Dinikahi Pria 62 Tahun, Selepas Hampir Sebulan Menikah. Inilah Yang Terjadi Yang Tidak Di Sangka-sangka.

loading...
loading...
Sejak beberapa hari lalu netizen di Malaysia dihebohkan beredarnya 3 foto pernikahan seorang remaja wanita berumur 18 tahun dgn pria yg lebih pantas sebagai kakek, karena sudah berumur 62 tahun.


Awalnya, foto ini dibagikan Ustaz Saiful Bahri Mamat di laman Facebook

Foto-foto itu tersebar luas di media sosial dah dibagikan oleh netizen dgn pelbagai tulisan yg kebanyakan menjadikan perkawinan ini sebagai lawakan.

Ada yg mengatakan seharusnya pasangan bagai anak dan ayah, cucu dgn kakek.

Nur Nazirah Nazri

“18 tahun gaiisss, 18 tahun. Allahu, rasa pedih menusuk kalbu gaiss. Hahahahaha,” tulis laman Himpunan Gambar Lawak disertai dgn emoticon gelak ketawa.

Menyadari pernikahannya yg dianggap sebagai lawakan, pengantin perempuan, Nur Nasirah Nazri menanggapi.

“Hina sangatkah orang muda kawin dgn orang tua?

Perkawinan sy adalah perkawinan sah, bukannya buncit (hamil) dahulu baru kawin,” soal Nasirah kepada netizen.

Nur Nasirah mengaku awalnya hanya diam saat foto foto pernikahannya tersebar di Instagram.

“Tapi ramai yg meng-up-kan (postingan itu tetap di atas), sehingga sy hilang rasa sabar. Kepada yg mendoakan kebahagiaan saya, saya ucapkan terima kasih sangat-sangat dan yg mengata pun saya ucapkan terima kasih,” tulis Nasirah lagi.

Namun ada juga netizen yg membari kata-kata semangat kepada pasangan ini.

“Jangan rasa macamtu adik, sy gembira, Wallahi,, Rasulullah pun berkawin dgn anak kawan baik sendiri yg jauh lebih muda iaitu Saidatina Aisyah, sy yakin ramai yg mendoakan adik dan pasangan, gambar ini jadi viral sebab ‘rare’ jer, Dalam Jannah, tak de beda umur dah, semua sebaya,” kata Faten Nasyrah Zulkifli.

Nur Nazirah Nazri

“Abaikan saje, biasalah manusia, bila pemikiran tdk berfungsi dgn baik, macam inilah jadinyer, perkara baik diremeh-remehkan, bagus adik kawin awal, kakak doakan awak bahagai, by the way, suami yang dah berumur ini lagi romantik dari yang muda, tak percaya? 

Sumber: http://voaberitaterkini.blogspot.co.id/2016/05/wowww-gadis-18-tahun-yang-dinikahi-pria.html
loading...
close
[click disini aja 2X]
loading...